CINE ESTE MUUMI

Despre MUUMI

FAMILIA MUUMI

 

 

 

MUUMI- povestile copiilor fericiti

 

Muumi- sau Moomin ( in suedeza Mumintrollen) sunt caracterele centrale intr-o serie de 9 carti create de scriitorul finlandez TOVE Jansson. Aceste personaje sunt desenate de autor in linii simple, avand forma unor hipopotami cu corpul alb. Familia de Muumi traieste in casa ei din valea Moomin intr-un trecut atemporal, un univers in care gasim adesea repere un far si un teatru. Povestile lor leaga multe aventuri impreuna cu prietenii lor. Familia Muumi este boema, toleranta si traieste aproape de natura.

Aceste personaje de poveste au indulcit serile multor copii cu lor pline de farmec. Exista 9 carti de povesti , 3 carti de benzi desenate si chiar un serial de desene animate creat in 1990. Deasemenea exista un parc tematic in Naantali, Finlanda.

Familia Muumi este compusa din :

Moominpappa: tatal familiei dar copilaros si aventuros. Ii place sa fie de fata cand ceva neobisnuit se intampla. Este filosof si ii place sa isi scrie memoriile.

Moominmamma: Este mama cea calma, care are grija ca Moominhouse sa fie un loc placut si sigur. Ea doreste ca toata lumea sa fie fericita, apreciaza personalitatea, dar pune la punct lucrurile cand ceva este in neregula. Ea intotdeaauna aduce mancare buna si orice este necesar intr-o calatorie.

Moomintroll: micutul familiei, acesta este Moomin. Este extaziat de tot ceea ce descopera, incearca mereu sa fie bun dar cateodata mai si greseste. Este curajos si reuseste mereu sa isi faca prietenii fericiti.

Cartile au fost pentru prima data publicate in anii 1945-1946 si au incercat sa indulceasca starea critica a multor familii de dupa razboi.

Compania finlandeza Delipap a ales ca si mascota famila MUUMI de acea linia ei de produse pentru copii se numeste MUUMI BABY. Valorile personajelor Muumi au fost imbratisate de actiunile si politicile de calitate ale companiei: grija pentru natura, dragoste pentru cei mici, armonie.

Speram ca produsele Muumi baby sa te sustina in cresterea sanatoasa a micutului tau si sa il ajute sa intre in lumea celor mari fara griji, sanatos si plin de energie.

Povestea Muumi baby este povestea micutului tau. Ofera-i tot ce este mai bun. Noi te ajutam.

Muumi baby- Muult mai bine pentru bebelusul tau!

Pentru ca poveste copilului tau este defapt cea mai frumoasa poveste din lume.

Muumi baby- Muult mai bine pentru bebelusul tau!

Pentru ca poveste copilului tau este defapt cea mai frumoasa poveste din lume.

 

MUUMIN Parinti

MUUMIN Parinti

O familie plina de iubire

MUUMI

MUUMI

Dragut si aventuros

Prietenii

Prietenii

Alaturi pentru aventuri